Beach body nyárra? Nyári fogyókúra - még semmi sincs veszve!

Máris itt a nyár, de nincs még meg a beach body? Emiatt kétségbe vagy esve? Ne aggódj, a nyár 3 hónapig tart, így bőven van még időd! Ha pedig mégsem sikerül, nincs semmi baj, hiszen csak 3 hónapig tart a nyár.

beach-body-nyarra.png

Ha elkezdtél korábban edzeni, de mégsem érted még el teljesen a kívánt eredményt vagy csak most jutott eszedbe, hogy belevágj, semmi sincs veszve: még most is sokat tudsz tenni a beach body eléréséhez! Az alábbi tippekkel akár 1 hónap alatt is képes lehetsz látványos eredményt elérni. 

Motiváció minden napra

Amikor neki kezdesz, fontos, hogy próbáld meg objektívan felmérni a jelenlegi állapotodat és aszerint tűzz ki célokat! Ehhez mérten ne legyenek túl magasak az elvárásaid, mert a csalódásoktól könnyen kudarcba fulladhat a nyári fogyókúra.

Helyette inkább olyan beach body edzésterv legyen előtted, ami motivál, és annyi energiát kell beletenned, amibe nem törik bele a bicskád, mégis érzed a hatását!

Mindig emlékeztesd magad arra, hogy mi a célod! Ments el a telefonodra emlékeztetőül a “before” fényképet vagy állíts be olyan hátteret, ami motivál. Készülj fel a társaddal vagy barátaiddal együtt, hiszen a legjobb motiváció minden napra, ha van az edzéshez társaság. Ráadásul amellett, hogy motiváljátok egymást, még tanácsokat is adhattok egymásnak.

Kezdd az étkezéssel!

Szinte a legfontosabb kulcskérdés a beach body felé vezető úton az étkezés. Alakíts ki étkezési rutint és figyelj arra, hogy nagyjából ugyanakkor, ugyanannyiszor egyél minden nap. Az étkezések között ne nassolj, és próbálj meg ellenállni a kísértésnek: tedd félre a chipset, sütit és a csokit, mert csak éhesebb leszel tőle.

egeszseges-etkezes.png

A nyári fogyókúra étrend egyik alapja a csökkentett mennyiségű szénhidrát. Egy kevésre azért szüksége van a szervezetnek, de az fontos, hogy a rostban gazdag, lassan felszívódó fajtákat válaszd. Jobb, ha a fehérliszt, a tészták, a pékáruk és a rántott ételek parkolópályára kerülnek, a cukor pedig egyenesen a tiltólistára.

Ezeknek az étrendeknek a lényege, hogy az ételek egészséges alapanyagokból készüljenek. A sok zöldség és a sovány húsok foglalják el a legnagyobb helyet a tányéron, és nem lesz baj! Az elkészítéskor ügyelj arra, hogy kevés zsiradékot használj és a bő olajban sült ételeket zárd ki. Helyette próbálj ki új eljárásokat, például a gőzölést vagy a posírozást.

Az egészséges étkezés rendkívül fontos! Ha életmódváltáson gondolkodsz, nézz körül nálunk!

Alkohol és cukros italok kizárva!

A nyári gyors fogyókúra másik alappillére a folyadékbevitel. Igyál naponta legalább 3 liter vizet! Legyen nálad kulacs, hogy ne felejts el inni és állíts be emlékeztetőt, ha hajlamos vagy kihagyni.

A cukros italok, szénsavas üdítők, de még a gyümölcslevek sem ajánlottak a fogyókúra során, az alkohol pedig teljes mértékben tilos, mert amellett, hogy hízlal, tompít is, így hajlamos leszel kihagyni az edzést.

TIPP: Ha unod a sima vizet, dobd fel egy kis citrommal: a citromos víz összehúzza a gyomrot, így csökkenti az étvágyat, ráadásul finom és frissítő hatású.

Beach body edzésterv

A beach body eléréséhez nagyon fontos a nyári edzés. A lényeg, hogy rendszeres legyen és naponta legalább 20 percet mozogj. A beach body edzésterv otthoni sporteszközök, és saját testsúlyos gyakorlatok segítségével is megvalósítható.

Emellett próbáld ki az okosórák applikációit is! Ha pedig konditerembe mész, kérj helyben segítséget!

beach-body-edzesterv.png

A leghatékonyabb edzés a HIT - magas intervallum, megemelkedett pulzussal. Az ilyen fajta mozgás felpörgeti az anyagcserét és edzés után is égeti a zsírt. Tipikusan ilyen a futás, az intenzív biciklizés de akár egy jó séta fel egy emelkedőre. Az edzésen kívül is gyalogolj sokat, a telefonok a lépésszámlálóval segítenek a mérésben!

Pihenés nélkül nehéz lesz

Gondold meg, hogy mit jelent számodra a beach body és ne ess át a ló túloldalára! Testednek épp olyan nagy szüksége van a regenerálódásra, mint a diétára és az edzésre, ezért ne terheld túl magad és hagyj időt a pihenésre is! Ilyenkor érdemes jobban odafigyelni az étkezésre és nyújtógyakorlatokat végezni vagy jógázni. 

És a legfontosabb, amit nem szabad elfelejtened, hogy így is szép vagy!